joi, 12 aprilie 2012

Ziua Nationala a Curateniei -2010

Ziua Nationala a Curateniei -25.IX.2010

Let's  do  it, Romania!

Cu ocazia Zilei Naţionale a Curăţenie - 25 IX 2010, elevii de la  Școala cu cls I-VIII Liliești, Băicoi au făcut  parte din echipa de voluntari  din județ  în  acțiunea  de ecologizare din proiectul național LET’S  DO  IT, ROMANIA! Prin participarea la proiect s-a urmărit inducerea unei atitudini pozitive în rândul elevilor faţă de problemele de mediu, stimularea capacităţii de voluntariat, constituirea unei alternative plăcute de petrecere a timpului liber, implicarea tinerilor în viaţa comunităţii şi aplicarea în practică a unor noţiuni teoretice.
     Elevii școlii ce s-au înscris ca voluntari la activitate (aproximativ 60, de la toate clasele) au adus declaraţii din partea părinţilor că sunt de acord să participe minorii respectivi la acţiunea de curăţenie a ţării, campanie socială, non-profit, care să atragă atenţia cetăţenilor asupra aruncării necontrolate a gunoiului în natură, fără nicio pretenţie materială sau de altă natură.
       Doamna profesoară Androne Nicoleta (coordonatorul proiectului din partea şcolii) a instruit diriginţii privind modul de desfăşurare a acţiunii de curăţenie, normele de siguranţă  echipamentul necesar. La rândul lor, diriginţii au instruit elevii despre cele de mai sus. Din partea Primăriei Băicoi s-au pus la dispoziţie mijloacele de transport (microbuze) necesare pentru a ajunge la locul stabilit – Pădurea Dâmbu , saci menajeri, mănuşi, tractor cu remorcă pentru transportul deşeurilor . Acţiunea de ecologizare a pădurii Dâmbu s-a desfăşurat între orele  8.30 – 13.30.  S-au colectat separat deşeurile de plastic (pet-uri) de cele menajere. În final, s-au strâns 3 remorci cu deşeuri, urmând să fie reciclate o parte din ele.
  Foto 1.  Ecologizarea Pădurii Dâmbu                                                       Foto 2.   Pe o poiană mai curată
 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu